In memoriam Herman Kusters

Op 16 juni 2014 overleed Herman op 71 jarige leeftijd.

Herman is 52 jaar lid van onze schutterij geweest. In 1962 begon hij op 19-jarige leeftijd als geweerdrager en werd hij lid van het exercitiepeloton. Hierin fungeerde hij jarenlang als rechter guide.
In 1973 werd hij gekozen tot bestuurslid. Deze functie bekleedde hij (met een onderbreking van één jaar in 1981) tot 2003. Hij was hoofdzakelijk belast met de ‘buitendienst’. Dit bestond o.a. uit het afzetten van het schootsveld bij schuttersfeesten en schietwedstrijden. Ook was hij niet vies van andere werkzaamheden. Hij was een echt ‘maanesje van alles’ en de schutterij kon altijd op zijn hulp rekenen.
In 1995 werd Herman bevorderd tot officier en hij ‘klom op’ tot de rang van luitenant-kolonel. Na de zilveren en gouden onderscheiding ontving hij op Hemelvaartsdag 17 mei 2012 de gouden medaille met kroontje van de Oud Limburgse Schuttersfederatie ter ere van zijn 50-jarig lidmaatschap.
Herman was een sjöt in hart en nieren. Een man op wie we altijd konden bouwen. Een man die steeds klaar stond voor zijn sjötterie.