Bondsfeest Brunssum 2015

23 Augustus namen we deel aan het voor ons laatste bondsfeest 2015. Ditmaal waren we te gast bij schutterij St. Gregorius de Grote van Brunssum.

De weergoden waren ons zeer gunstig gestemd. Zonnig met af en toe een heerlijk briesje. In ieder geval tot ca. 19.00 uur. Toen sloeg het weerbeeld om en begon het te regenen. Dit deed de feestgangers in de tent echter geen kwaad.
Wegens vakantie waren we helaas niet op volle sterkte. Onze drumband en exercitieploeg hadden te weinig mensen om voor de prijzen mee te doen. Ook ons koningspaar 2015, Frits en Nettie  Roberts, waren niet van de partij. Frits was herstellende van een operatie. Als 'leenkoning' fungeerde Danny van der Zee (koning 2014).
Buiten de optocht door het centrum van Brunssum vonden de festiviteiten plaats op het feestterrein in het Vijverpark. Een bijzondere locatie. Langs de optochtroute stonden veel toeschouwers en op veel plekken klonk een warm applaus. Zeker in de Kerkstraat, waar ook het defilé plaatsvond. Hier stond het bijna 'zwart' van de mensen.

Omdat het schieten met de zware buks in Brunssum niet mogelijk was, werd het korpsschieten de dag ervoor in Limbricht gehouden. Hier scoorde ons A-zestal Miel Winkens-Jos Palm- Harie Smeets-Chris Bouwman-Jack Meulenberg en Dave Roberts een fraaie 2de plaats.

Zie ons menu Uitslagen jaar 2015 voor de behaalde prijzen en het album Bondsfeest Brunssum 2015 in het Fotoboek voor de foto's.
Kijk ook eens op ons Facebook. Daar staat o.a. een leuk filmpje van onze optocht.