Bondsfeest Meerssen 2017

Zondag 27 augustus waren we te gast bij schutterij St. Remigius Meerssen. De feestwei, overigens op een fraaie locatie, was compact ingedeeld. Hierop was het, ondanks de temperatuur, goed vertoeven.

Met optochtnummer 3 mochten we meedoen aan de officiële opening voor de kiosk. De organisatie had een vrij korte maar mooie optochtroute uitgezet. Daarin en op de wei waren voldoende toeschouwers aanwezig.
Al met al genoeg ingrediënten voor een leuk schuttersfeest.

Onze inspanningen leverden bovendien enkele mooie prijzen op:
Een Ereprijs voor onze marketenstergroep Cindy, Danielle, Lilian, Lisa en Rina en een 1ste prijs voor Louis als Beste commandant nieuwe presentatie.
Jack scoorde een fraaie 2de prijs als Beste vaandeldrager en als collectief kregen we de 2de prijs Beste houding optocht klasse A en de 3de prijs Mooiste geheel.

Onze drumband bracht, op een overigens moeilijk begaanbaar terrein een mooi concertwerk en marcherend muziekstuk ten gehore. Omdat onze exercitieploeg niet compleet was, kon aan deze wedstrijd helaas niet deelgenomen worden.

Het schootsveld was weer in de richting van het vliegveld Maastricht Aachen Airport. Er was godzijdank niet veel vliegverkeer. Maar toch moest de schietwedstrijd enkele malen stop gelegd worden vanwege opstijgende of landende vliegtuigen. Altijd weer een imposant gezicht als die laag overkomen. Of dit een negatieve invloed op de schutters heeft gehad? Wie zal het zeggen?
Ons B- en C-zestal overleefden in ieder geval met elk 2 missers, de 1ste ronde helaas niet. Voor ons A-zestal was de 1ste kavelronde op kleine punten met slechts 14 rake schoten echter toch 'een brug te ver'. Inpakken dus en op naar de tent om de consumptiebonnen op te maken.

Volgende week maken we ons op voor het laatste bondsfeest 2017 van onze bond.