Uitslagen bondsfeest 2018 Doenrade

Zondag 2 september vertrokken we naar Doenrade om deel te nemen aan het laatste bondsfeest in 2018. Schutterij Sint Michael Doenrade was onze gastheer. Ditmaal ging het 'om de worst'. Zouden wij onze kampioenstitel in de A-klasse kunnen prolongeren?

Na de eerste twee bondsfeesten stonden we nog op de eerste plaats met een minimale voorsprong van 0,12% op de runner-up St. Salvius Limbricht.
Door de zeer succesvolle dag van Limbricht op het derde bondsfeest wisselden we van plaats met een onderling verschil van 0,41%. Na het bekend maken van de dagprijzen bleek dat we op alle meetellende wedstrijdonderdelen gewonnen hadden van Limbricht.
Maar ...... zou het puntenverschil wel genoeg zijn om alsnog kampioen worden?
Spannend !! Na een dik halfuur wachten kwamen de verlossende woorden. Oirsbeek had een eind klassering van 98,89% en Limbricht 98,52%. De jaarbeker 2018 in de A-klasse was 'binnen'.
Daarnaast wonnen we de volgende dagprijzen:
- Mooiste bordjesdrager in uniform Ereprijs (Dio Koetje)
- Beste vaandeldrager 2de prijs (Jack Meulenberg)
- Mooiste sappeurgroep Ereprijs tevens winnaar jaarprijs 2018 (Sven Lamerichs en Sjef Stollman)
- Mooiste marketentstergroep 2de prijs (Danielle Roberts, Cindy Roberts, Lilian van der Zee, Lisa Leijser, Miranda Koetje en Marchenna Koetje)
- Mooiste binnenkomen klasse A 1ste prijs (meetellend voor de jaarbeker)
- Mooiste geheel 1ste prijs
- Beste houding optocht klasse A Ereprijs (meetellend voor de jaarbeker)
- Beste defilé klasse A Ereprijs (meetellend voor de jaarbeker)
- Hoogste aantal punten klasse A (binnenkomen, optocht en defilé) Ereprijs
- Oude exercitie Ereprijs
- Beste rechterguide Ereprijs tevens winnaar jaarprijs 2018 (Hans Debije)
- Beste commandant presentatie Ereprijs (Louis Schiffelers)
- Marswedstrijd drumband 1ste divisie 2de prijs
- Korpsschieten A-zestal 3de prijs (Levi Crauwels, Marielle Bruls, Chris Bouwman, Jack Meulenberg, Dave Roberts, Frits Roberts)

Ook werd het voor onze commandant Louis Schiffelers persoonlijk een bijzondere dag. Dit was namelijk het laatste schuttersfeest waarbij hij het commando over 'zijn schutterij' zou voeren. Tijdens de openingsceremonie werd hij door onze voorzitter Funs Buscher op de kiosk, ten overstaan van alle schutterijen' lovend bedankt voor zijn jarenlange inzet. Met een groot applaus bevestigden alle aanwezige schutters zijn prachtige staat van dienst.