Ger Koopmans voorzitter stichtingsbestuur OLS 2024 Beekdaelen
Het stichtingsbestuur van het Oud-Limburgs Federatiefeest in Beekdaelen wordt voorgezeten door Ger Koopmans uit Venlo. De voormalig bestuurder heeft een groot hart voor het schutterswezen en het OLS in het bijzonder. Koopmans was negen en een half jaar lang OLS-president en maakte in die hoedanigheid heel wat edities van heel nabij mee. Na het OLS in Meijel in 2022 nam Anoesjka Koopmans het roer over.


Het stichtingsbestuur bestaat voorlopig uit zes leden. Naast Ger Koopmans zijn dat namens de schutterijen van Beekdaelen Jos Timmermans en Zephyr Reijnen. Frank Hamstra wordt penningmeester, Gerjan Schijlen voor sponsering en Jolanda Janssen is verantwoordelijk voor communicatie. Burgemeester Geurts, Levin de Koster en Hubert Brouns worden adviserend bestuurslid. Het bestuur wordt in de komende dagen nog verder uitgebreid met mensen uit het maatschappelijk veld. Er komt een adviesraad waarin alle schutterijen met hun voorzitter en een andere vertegenwoordiger een plek krijgen. Dit bijzondere Oud Limburgs Schuttersfeest kan daardoor nog meer het karakter “van-en-voor-schutters” krijgen!

President Anoesjka Koopmans maakte woensdag 27 december jl. in het gouvernement in Maastricht bekend dat het OLS 2024 in de gemeente Beekdaelen plaatsvindt, waarbij de organisatie wordt gedragen door de negen schutterijen die Beekdaelen telt. Sindsdien onderzoeken vertegenwoordigers van de schutterijen op grond van meerdere criteria welke locatie het meest geschikt is voor dit megafestijn. Binnen enkele weken wordt de definitieve locatie bekend.
Inmiddels hebben tientallen vrijwilligers zich spontaan gemeld om de OLS-organisatie te ondersteunen. Voor veel werkgroepen is de bemensing al voor een flink deel ingevuld. Ger Koopmans: “de bemensing gaat snel, de organisatie begint te lopen, het enthousiasme is overal voelbaar. Ut kump gaod in Beekdaelen!”
Het stichtingsbestuur verwacht voor de organisatie van het evenement op zondag 07 juli, maar ook voor het Kinjer-OLS en het omlijstend OLS-programma zo’n 1500 vrijwilligers nodig te hebben. De verschillende werkgroepen gaan op hele korte termijn aan de slag.